Sociale en Technische Wetenschappen 

Als je sociaal voelend bent en je sociale vaardigheden wil ontwikkelen, als je interesse hebt voor natuurwetenschappen en dan vooral toegepast op het brede domein van de voeding, dan is deze richting wellicht iets voor jou. Het meewerken aan het welzijn van de medemens staat centraal in deze studierichting.

Ze omvat een technische, wetenschappelijke en sociale component. In de technische component wordt aandacht besteed aan technische hulpmiddelen in het huis, in de keuken, op het werk. Je krijgt meer inzicht in en ontwikkelt belangrijke technieken om tot een eindproduct te komen. Verder komen ook de wetenschappen ruim aan bod, want als je een nieuwe appelsoort wil kweken, denk je aan biologie, als je aan bestrijdingsmiddelen denkt, praat je over chemie en fysica komt van pas bij allerlei apparaten.

STW is geen afstudeerrichting maar bereidt voor op vervolgonderwijs. Na de opleiding STW kan men terecht in het pedagogisch, paramedisch of sociaal hoger onderwijs: kleuterleid(st)er, onderwijzer(es), regent(es), diëtiek, verpleegkunde, ergotherapie, farmaceutische en biologische technieken, opvoedkunde, ... Daarnaast behoren ook een 7de specialisatiejaar (internaatswerking, leefgroepenwerking) of een 4de graad BSO (verpleegkunde) tot de mogelijkheden.

Terug studieaanbod