• Studierichtingen in de tweede graad bij Sint-Donatus bovenbouw

BYOD

Vooruitstrevend en ambitieus

21ste eeuwse vaardigheden

Elke leerling die instapt in ons derde jaar gaat aan de slag met een eigen laptop. We waren al overtuigd van de educatieve meerwaarde voor elke leerling, zowel op school als thuis. Een individueel leer- en werkmiddel dat onmisbaar is om de vaardigheden onder de knie te krijgen die nodig zijn om in de maatschappij te functioneren, en zeker in een academische en professionele omgeving onmisbaar zijn.

Een eigen laptop voor de volgende vier jaar

Onze school werkt samen met The Rent Company voor het gebruik van de laptops. Op hun website kan je na inschrijving op de school jouw laptop bestellen. Je kan de laptop in éénmaal aankopen of je kan de afbetaling spreiden over de volgende vier schooljaren. Gedurende die vier jaar staat The Rent Company in voor jouw laptop. Zijn er herstellingen nodig, dan lever je de laptop op school in en zorgen zij voor de herstelling. De school voorziet voor jou dan een vervanglaptop gedurende die periode. In de vakanties kan je rechtstreeks met The Rent Company contact opnemen om op die manier snel geholpen te worden. Zo hoef je nooit lang te wachten.

Welke laptop heb je nodig?

We voorzien een 11inch 2-in-1 toestel met touchscreen van Dell met minstens 4GB werkgeheugen en minstens een I3-processor en met een pen. Op dit moment gaat het over de Dell latitude 3120. Deze specificaties zijn minimaal vereist, net zoals het touchscreen.

Wat kost de laptop die wij je aanraden om aan te kopen?

Voorzie een budget van ongeveer €585 (inclusief btw). Dit bedrag kan meteen volledig betaald worden, of maandelijks gespreid worden over de vier jaren (ongeveer €12 per maand).

Wat met de software die je nodig hebt?

De nodige software en Office 365 worden door de school voorzien.