Hieronder vind je de richtingen die onze school aanbiedt in de vernieuwde 2de graad. Als je op een studierichting klikt, krijg je extra uitleg over deze richting en kan je ook een filmpje bekijken dat je een nog beter beeld geeft van de gekozen richting. In het lessenrooster vind je alle vakken en het aantal uren per week voor dit vak in deze richting.
Wat kan je verwachten?
Dit is een richting waarin je een uitgebreide en diepgaande basisvorming krijgt. Alle vakken in deze richting zijn uitdagend en behoorlijk theoretisch. Je krijgt drie vakken die specifiek zijn voor deze richting: kunstbeschouwing, filosofie en sociologie & psychologie.
Is dit iets voor jou?
Eerder een denker dan een doener? Als je van alle markten thuis bent, en dus een brede interesse hebt, is deze richting iets voor jou. Daarnaast is het belangrijk dat je een hoog leertempo hebt. Je moet ook bereid zijn om open te staan voor nieuwe inzichten en je eigen overtuigingen in vraag te stellen. Een passie voor het bestuderen van alle aspecten van het menselijk bestaan is vanzelfsprekend onmisbaar!
Wat na deze richting?
Na de tweede graad Humane wetenschappen ga je in de derde graad logischerwijze door in deze richting. Zo bereid je je voor om te gaan verder studeren in een academische of professionele bachelor. Je kunt daarbij nog alle kanten op, al wordt een richting met een sterk wiskundige component allicht moeilijker. Je kunt in de derde graad ook kiezen voor Welzijnswetenschappen, waardoor je al meer gericht wordt klaargestoomd voor een academische of professionele bachelor die aansluit bij dit domein, zoals Psychologie of Sociaal-agogisch werk.
Wat kan je verwachten?
Dit is een richting waarin je een uitgebreide en diepgaande basisvorming krijgt. Alle vakken in deze richting zijn uitdagend en behoorlijk theoretisch. Vier lesuren per week ga je je verdiepen in het vak economie. Je hebt ook vijf uur wiskunde aan een stevig tempo.
Is dit iets voor jou?
Eerder een denker dan een doener? Als je van alle markten thuis bent, en dus een brede interesse hebt, is deze richting iets voor jou. Daarnaast is het belangrijk dat je een hoog leertempo hebt. Je moet ook sterk zijn in het vak wiskunde en vlot verbanden kunnen leggen. Een passie voor het vak economie is vanzelfsprekend onmisbaar!
Wat na deze richting?
Na de tweede graad Economische wetenschappen ga je in de derde graad logischerwijze door in de richting Economie-Moderne Talen of Economie-Wiskunde. Die richtingen bereiden je voor om te gaan verder studeren in een academische of professionele bachelor. Je kunt daarbij nog alle kanten op. Je kunt in de derde graad ook kiezen voor Bedrijfswetenschappen, waardoor je al meer gericht wordt klaargestoomd voor een academische of professionele bachelor die aansluit bij dit domein, zoals Handelswetenschappen of Sociaal-economische wetenschappen.
Wat kan je verwachten?
Dit is een richting waarin je een uitgebreide basisvorming krijgt. Alle vakken in deze richting zijn uitdagend en behoorlijk theoretisch. Vijf lesuren per week ga je je verdiepen in het vak Latijn. Je hebt ook vijf uur wiskunde aan een stevig tempo.
Is dit iets voor jou?
Eerder een denker dan een doener? Als je van alle markten thuis bent, en dus een brede interesse hebt, is deze richting iets voor jou. Daarnaast is het belangrijk dat je een hoog leertempo hebt. Je moet ook sterk zijn in het vak wiskunde en vlot verbanden kunnen leggen. Een passie voor de Romeinse cultuur en de Latijnse taal is vanzelfsprekend onmisbaar!
Wat na deze richting?
Na de tweede graad Latijn ga je in de derde graad logischerwijze door in de richting Latijn-Moderne Talen, Latijn-Wiskunde of Latijn-Wetenschappen. Die richtingen bereiden je voor om te gaan verder studeren in een academische of professionele bachelor. Je kunt daarbij nog alle kanten op.
Wat kan je verwachten?
Dit is een richting waarin je een uitgebreide en diepgaande basisvorming krijgt. Alle vakken in deze richting zijn uitdagend en behoorlijk theoretisch. Een belangrijke focus in deze richting zijn de moderne talen Nederlands, Frans en Engels, en in het vierde jaar ook Duits. Daarnaast is het vak communicatiewetenschappen specifiek voor deze richting.
Is dit iets voor jou?
Eerder een denker dan een doener? Als je van alle markten thuis bent, en dus een brede interesse hebt, is deze richting iets voor jou. Daarnaast is het belangrijk dat je een hoog leertempo hebt. Je moet ook goed zijn in het vak wiskunde en een sterk ontwikkeld taalgevoel hebben. Daarnaast mag het je niet afschrikken om je in een vreemde taal uit te drukken. Een passie voor verschillende talen en culturen is vanzelfsprekend onmisbaar!
Wat na deze richting?
Na de tweede graad Moderne Talen ga je in de derde graad logischerwijze door in de richting Economie-Moderne Talen of Moderne Talen-wetenschappen. Die richtingen bereiden je voor om te gaan verder studeren in een academische of professionele bachelor. Je kunt daarbij nog alle kanten op. Je kunt in de derde graad ook kiezen voor Taal- en communicatiewetenschappen, waardoor je al meer gericht wordt klaargestoomd voor een academische of professionele bachelor die aansluit bij dit domein, zoals Taal- en letterkunde, Toegepaste taalkunde of Communicatiewetenschappen.
Wat kan je verwachten?
Dit is een richting waarin je een uitgebreide en diepgaande basisvorming krijgt. Alle vakken in deze richting zijn uitdagend en behoorlijk theoretisch. Je krijgt biologie, chemie en fysica voor een totaal van zes lesuren per week. Je hebt ook vijf uur wiskunde aan een stevig tempo.
Is dit iets voor jou?
Eerder een denker dan een doener? Als je van alle markten thuis bent, en dus een brede interesse hebt, is deze richting iets voor jou. Daarnaast is het belangrijk dat je een hoog leertempo hebt. Je moet ook sterk zijn in het vak wiskunde en vlot verbanden kunnen leggen. Een passie voor de natuurwetenschappelijke disciplines biologie, chemie en fysica is vanzelfsprekend onmisbaar!
Wat na deze richting?
Na de tweede graad Natuurwetenschappen ga je in de derde graad logischerwijze door in de richting Wetenschappen-Wiskunde of Moderne Talen-wetenschappen. Die richtingen bereiden je voor om te gaan verder studeren in een academische of professionele bachelor. Je kunt daarbij nog alle kanten op. Je kunt in de derde graad ook kiezen voor Biotechnische en chemische wetenschappen, waardoor je al meer gericht wordt klaargestoomd voor een academische of professionele bachelor die aansluit bij dit domein, zoals Farmacie, Biomedische wetenschappen en Ingenieurswetenschappen.
Wat kan je verwachten?
Dit is een richting waarin je een uitgebreid pakket basisvorming krijgt. De vakken in deze richting zijn best theoretisch. Zes lesuren per week ga je je verdiepen in het vak economie. In het vak wiskunde krijg je verdieping. ICT-vaardigheden leer je aan in een apart vak waarna je ze in andere vakken moet toepassen.
Is dit iets voor jou?
Als je dieper wilt duiken in de economie en theoretische inzichten graag aftoetst aan de werkelijkheid is deze richting iets voor jou. Het is belangrijk dat je goed bent in abstract redeneren, zoals bijvoorbeeld voor het vak wiskunde.
Wat na deze richting?
Na de tweede graad Bedrijfswetenschappen ga je in de derde graad logischerwijze door in deze richting, waardoor je al gericht wordt klaargestoomd voor een academische of professionele bachelor die aansluit bij dit domein, zoals Handelswetenschappen of Sociaal-economische wetenschappen.
Wat kan je verwachten?
Dit is een richting waarin je een uitgebreid pakket basisvorming krijgt. De vakken in deze richting zijn best theoretisch. Vijf lesuren per week ga je je verdiepen in de menselijke gedragingen in het vak Sociologie&psychologie. Je krijgt ook een Inleiding in de filosofie. ICT-vaardigheden leer je aan in een apart vak waarna je ze in andere vakken moet toepassen.
Is dit iets voor jou?
Als je dieper wilt duiken in alle facetten van het menselijk bestaan en theoretische inzichten graag aftoetst aan de werkelijkheid is deze richting iets voor jou. Het is belangrijk dat je een open blik hebt en bereid bent om kritisch na te denken.
Wat na deze richting?
Na de tweede graad Maatschappij en welzijnswetenschappen ga je in de derde graad logischerwijze door in deze richting, waardoor je al gericht wordt klaargestoomd voor een academische of professionele bachelor die aansluit bij dit domein, zoals Psychologie of Sociaal-agogisch werk.
Wat kan je verwachten?
In deze richting krijg je een behoorlijk pakket basisvorming. Daarnaast besteed je een heel aantal uren per week aan onderwerpen die te maken hebben met de algemene economie, de bedrijfswereld en de organisatie die daarbij komt kijken. Je leert de theorie daarrond kennen en je leert ook specifieke werkwijzen en vaardigheden aan. ICT-vaardigheden leer je aan in een apart vak waarna je ze in andere vakken moet toepassen.
Is dit iets voor jou?
Als je zin hebt om aan de slag te gaan met economische thema’s en logistiek, dan is dit zeker iets voor jou. Naast interesse in de theoretische, wetenschappelijke achtergrond, heb je ook een stevige portie nauwkeurigheid en organisatietalent nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je communicatief bent en vaardig op het vlak van administratie.
Wat na deze richting?
Na de tweede graad Bedrijf en organisatie kun je in de derde graad kiezen voor de meer gespecialiseerde richtingen Bedrijfsorganisatie, Commerciële organisatie of Internationale handel en logistiek. Die richtingen bereiden je voor om te gaan verder studeren in een professionelere bachelor die aansluit bij dit domein, zoals Bedrijfskunde, Human Resources of Onderwijs. Omdat je ook beroepskwalificaties hebt, kun je als je dat wilt meteen aan de slag in een bedrijf als boekhoudkundig assistent, commercieel assistent of medewerker goederenvervoer.
Wat kan je verwachten?
In deze richting krijg je een behoorlijk pakket basisvorming. Daarnaast besteed je een heel aantal uren per week aan onderwerpen die te maken hebben met de mens en de samenleving, zoals de werking van het lichaam, de werking van ons brein, de mens en zijn plaats in de samenleving en zorgverlening. Je leert de theorie daarrond kennen en je leert ook specifieke werkwijzen en vaardigheden aan. ICT-vaardigheden leer je aan in een apart vak waarna je ze in andere vakken moet toepassen.
Is dit iets voor jou?
Als je zin hebt om aan de slag te gaan met mensen, hoe ze in elkaar zitten en hoe ze samenleven, dan is dit zeker iets voor jou. Naast interesse in de theoretische, wetenschappelijke achtergrond, heb je ook een stevige portie creativiteit en inlevingsvermogen nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je graag in team werkt en een goede fijne motoriek hebt.
Wat na deze richting?
Na de tweede graad Maatschappij en welzijn kun je in de derde graad kiezen voor de meer gespecialiseerde richtingen Gezondheidszorg of Opvoeding en begeleiding. Die richtingen bereiden je voor om te gaan verder studeren in een professionelere bachelor die aansluit bij dit domein, zoals Pedagogie van het jonge kind, Sociaal werk, Gezondheidszorg of Onderwijs. Omdat je ook beroepskwalificaties hebt, kun je als je dat wilt meteen aan de slag als kinderbegeleider of zorgkundige.